Bosta en Officers World overleggen over samenwerking

Bosta en Officers World overleggen over samenwerking

Een delegatie van de besturen van de Belgische brancheorganisatie Bosta en de Nederlandse Officers World voerden onlangs in Turnhout wederom overleg om te kijken waar er mogelijkheden tot samenwerking zijn. Beide brancheorganisaties behartigen de belangen van hun leden die actief zijn in business supplies, business equipment en office furniture. Gezamenlijk zijn er 125 leden aan de organisaties verbonden.
Doel van het overleg was om te kijken hoe er binnen Benelux verband kan worden samengewerkt op diverse terreinen. Er zijn veel raakvlakken die bij beide organisaties relevant zijn zoals duurzaamheid in de keten, beurzen, bijeenkomsten, publiciteit, aanwas nieuwe jonge leden en scholing. Bosta voorzitter Tom Smet is enthousiast over de gesprekken: “Je ziet dat er veel raakvlakken zijn tussen ons en dat we beiden nadenken over dezelfde thema’s . Daar waar het zin heeft om samen te werken lijkt het mij logisch om dit in Benelux verband te doen en niet slechts op nationaal niveau”. Zijn Nederlands collega Peter Damman voegt daar nog aan toe : “De gesprekken zijn nu nog oriënterend, maar ik ben ervan overtuigd dat we als brancheorganisaties veel kunnen doen waar alle leden in de Benelux plezier van zullen hebben”. In het eerste kwartaal van 2024 hoopt men meer te kunnen vertellen over gezamenlijke activiteiten.

Op de foto Bert Lippens, Tom Smet, Aurélie Cuvelier, Kathleen Bosteels namens Bosta, Jan van der Kooij , Peter Damman, Guido Venverloo en Geo Aldershof namens Officers World