Oud-voorzitter Harry Lammers overleden

Oud-voorzitter Harry Lammers overleden

Afgelopen woensdag is branche-icoon Harry Lammers in zijn woonplaats Ouderkerk aan de Amstel op 83 jarige leeftijd overleden. Hij was een bekend en gerespecteerd branchegenoot die naast zijn eigen groothandel in Almere actief was binnen tal van organisaties binnen en buiten de kantoorbranche. Harry Lammers was lang actief in het bestuur van het toenmalige Boleka, de voorloper van het huidige Officers World en was van 1988 tot 1998 voorzitter. Bij zijn afscheid werd hij indertijd benoemd tot ere-voorzitter. In 2018 was hij nog aanwezig tijdens het feest op Terschelling ter ere van het 100-jarig bestaan van de Boleka/Officers World.

Eind jaren 90 verkocht hij de groothandel uit Almere aan het Belgische Timmermans BV, die het later verkocht aan Spicers, waarna het overging in de Europese Adveo organisatie en enkele jaren geleden in het huidige Adveo Benelux.

Enkele wapenfeiten als bestuurder in de branche.

– BOLEKA, Den Haag. In de periode 1974 – 1998 was Harry Lammers bestuurslid, waarvan in de periode 1979 – 1998 voorzitter.

– Europese brancheorganisatie Union Européene des Grossistes en Papeterie, Brussel. In de periode 1985 – 1991 was Harry Lammers bestuurslid (NB 1985-1987 als vice-voorzitter en 1987 – 1991 als voorzitter)

– Nederlands Verbond voor de Groothandel, Den Haag. In de periode 1994 – 1998 was Harry Lammers bestuurslid.

– Groepsvereniging kantoorgroep Trade Mart Utrecht. In de periode 1981 -1999 was Harry Lammers voorzitter.

– Trade Mart Utrecht. In de periode 1989 – 1999 was Harry Lammers lid van het bestuur (w.v. 4 jaar als voorzitter)

– Jaarbeurs Utrecht. In de periode 1996 -1999 was Harry Lammers lid van het Algemeen Bestuur.

– ERKI (Erkenningsinstituut Kantoorvakhandel), Amsterdam. In de periode 1974 – ca. 1980 was Harry Lammers bestuurslid.

In 2010 werd hij koninklijk onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau voor zijn vele verdiensten op allerlei gebieden. Zo was hij onder meer in de zeventiger jaren bestuurslid van de H. Urbanusparochie en het Rooms Katholiek schoolbestuur in Ouderkerk aan de Amstel. Ook is de heer Lammers erevoorzitter van het bestuur van de brancheorganisatie Office World (leveranciers van kantoor- en aanverwante artikelen), destijds Boleka genaamd te Den Haag en hij vervulde vele andere vrijwilligersfuncties.

Een jaar later kreet hij in zijn rol als vice-voorzitter van H. Annaparochie in Amstelveen (vanaf 1996)uit handen van Bisschop Mgr. dr. J. M. Punt een hoge pauselijke onderscheiding. Hij ontving deze bijzondere erkenning voor zijn vele verdiensten als bestuurder in de kerk. Eerst van de St. Urbanusparochie te Ouderkerk aan de Amstel. Vanaf 1996 in de functie van vicevoorzitter van het kerkbestuur van de Annakerk in Amstelveen. De onderscheiding is een waardering voor zijn enorme inzet als vrijwilliger, uit respect en bewondering voor de persoonlijke wijze waarop hij zijn taken, nauwkeurig, met kennis van zaken, met humor en vooral in goed overleg met medebestuurders verricht.