Peter Damman benoemd tot voorzitter brancheorganisatie Officers World

Peter Damman benoemd tot voorzitter brancheorganisatie Officers World

Per 1 juni 2021 is brancheveteraan Peter Damman benoemd tot voorzitter van de brancheorganisatie Officers World. Officers World is het resultaat van twee brancheorganisaties die op 1 januari van dit jaar zijn samengegaan: Officers en Office World. De nieuw opgerichte brancheorganisatie bestaat uit 46 toonaangevende fabrikanten, groothandels en wederverkopers, actief in de Nederlandse kantoorartikelen-, -meubel- en -machinemarkt.

Damman heeft verschillende leidinggevende functies bekleed bij Viking / Office Depot, was President Europa bij Corporate Express / Staples, en als CEO van Spicers betrokken bij de overgang van Spicers naar Adveo. Hij brengt 30 jaar ervaring in de sector mee en werd unaniem tot voorzitter gekozen.

Damman is ook actief als Non-Executive Director in het bestuur van de Duitse groothandel Soft Carrier en met zijn eigen bedrijf Dutch Mansion actief in overnames en fusies in de sector.

Nieuwe kansen
Peter Damman: “Deze nieuwe organisatie biedt kansen om nieuwe dingen te doen, kwaliteit te brengen, te ontdekken hoe we in onze branche nog meer kunnen verbinden en samenwerken. ik wil me graag hiervoor inzetten en het vereist natuurlijk tot op zekere hoogte discipline van de leden. We komen binnenkort met een duidelijke missie en visie en onthullen dan ook onze toekomstplannen.”

“We willen een serieuze brancheorganisatie zijn die opkomt voor de belangen van de branche en haar leden. Of je nu een fabrikant, wederverkoper, groothandel of een online platform bent, Officers World is opgericht met als doel om te verbinden, te inspireren en te ondersteunen. Binnen de groep van leden is er een enorme hoeveelheid kennis over onze branche, een behoorlijk potentieel!”