Succesvolle bijeenkomst Officers World in Volendam

Succesvolle bijeenkomst Officers World in Volendam

Inspirerende presentaties, een bezoek aan de kersverse eredivisieclub FC Volendam, volop ruimte om te netwerken en een smaakvol diner in het vismekka van Nederland. Dat waren de basis ingrediënten van de tweede zeer geslaagde bijeenkomst van de leden van Officers World dit jaar.

Peter Damman heette als voorzitter van de brancheorganisatie de aanwezige leden van harte welkom in de gezellige presentatieruimte van Restaurant Smit-Bokkum. Hij benadrukte het belang van de organisatie en kon melden dat er weer een aantal nieuwe leden zijn toegetreden.

100% NL

Daarna was het woord aan Ed Guyt, ondernemer in hart en nieren. Begonnen in de vis, waar hij samen met zijn broer Jan en een zakenpartner een succesvolle onderneming opzette. Helaas waren de zakelijke verhoudingen niet goed vastgelegd, waardoor de broers ineens buiten spel werden gezet. Maar tegenslagen horen erbij volgens hem; als je maar vaak genoeg een dobbelsteen gooit, gooi je altijd wel n keer een zes.”Die zes kwam er uiteindelijk in de vorm van het magazine 100%NL. “Het was 2009, er was n crisis en de mensen waren een beetje nationalistisch daardoor, dus we gaan een gezellig blad met veel Nederlandse artiesten erop maken.” Wie anders zou op de cover prijken dan de Volendamse zanger Jan Smit met zijn toenmalige vriendin Jolanthe. Maar toen het blad al in druk was, bleek Jolanthe een verhouding te hebben met Wesley Sneijder. Toen moest Jan Smit in allerijl op de foto met Bridget Maasland. Daarna ging het hard. Naast het blad kwamen er allerlei specials op verzoek van de groeiende groep partners, die inmiddels uit zo’n 300 A-merken bestaat.
Deze partners vroegen ook om andere mogelijkheden om zich te laten zien. Van daaruit ging 100% NL ook feesten en speciale bijeenkomsten organiseren voor de partners onderling. Ed wordt dan ook wel eens de koppelkoning van Nederland genoemd.

De kracht van relatiegeschenken

Samen met zijn broer Jan runt Ed Guyt ook Cadeau Kompas, specialist in promotionele producten en geschenken. Relatiegeschenken zijn enorm belangrijke instrumenten, stelt Jan Guyt. “We hebben weleens met een bank getest wat het betekent als je kerstpakketten afschaft, bijvoorbeeld vanwege bezuinigingen. Uiteindelijk bleek dat door demotivatie meer te kosten dan dat het opleverde. Uit een ander onderzoek bleek dat eigenaren van een nieuwe woning die een geschenkenpakket kregen bij oplevering van hun huis, veel minder klachten hadden dan nieuwe eigenaren die zo’n pakket niet kregen.

Succes

Na deze inzichten ging het naar het nabijgelegen stadion van FC Volendam. De voetbalclub promoveerde vorige maand na 14 jaar afwezigheid naar de eredivisie en het was interessant om uit de eerste hand te horen wat dit betekent voor een relatief bescheiden club. Dit werd uit de doeken gedaan door Klaas Schilder, lid van het commerciële team en al 24 jaar werkzaam bij de voetbalclub.
Daarna volgde een boeiende presentatie van oud-keeper Edwin Zoetebier. De voormalig international speelde elf jaar bij FC Volendam en verder onder meer bij PSV, Sunderland en NAC. Hij is met name bekend van zijn jaren bij Feijenoord, waarmee hij in 2002 de UEFA cup won.
Na de presentaties ging het gezelschap terug naar restaurant Smit-Bokkum, waar de restaurant-eigenaar Jan Smit de historie van het palingroken in Volendam vertelde en een demonstratie gaf in de palingrokerij naast het restaurant. Uiteraard kon een een heerlijke vismaaltijd aan het water als afsluiting van deze boeiende bijeenkomst niet ontbreken.

De volgende bijeenkomst van Officers World, een mini-congres, staat gepland voor 6 oktober.